İyi bir tesisat temizliği yapmak için kullanılan kimyasal yıkama makinesinin özellikleri çok önemlidir. Öncelikle tesisat borularından geçen su ve kimyasalın düşük basınçta ve yüksek debide olması gerekmektedir. Bunun sebebi boru yüzeyine kimyasalının en yoğun şekilde temas ederek oluşan kireç, çamur, yosun vb. kirlilikleri temizlemesini sağlamaktadır. Bir dairelik bir sistemde bile akışkan debisinin minimum 60lt/dk olması gerekmektedir. Aksi halde yapılan temizlik düzgün yapılmış olmaz ve enerji sarfiyatınız artmaya devam eder. Ayrıca makine çalışırken sessiz çalışması da temizlik yapılan mekanın ses konforu için çok önemlidir. Küçük bir tesisatta bile 2-3 saat arası bir tesisat ve petek temizliği yapıldığını düşünürsek o evde yaşayanlara büyük bir rahatsızlık vermiş oluruz.
Makine üzerinde bulunan vana ve bağlantı kısımları da çalışma konforu için çok önemlidir. Tesisat temizleme makinesi üzerinde tesisattaki suyu boşaltma (dump) vanası, kapalı çevrim vanası (recirculate) ve ters (reverse) akış vanası olması gerekmektedir. Bu vanaların olmaması hem temizliğin düzgün yapılamaması hem de personelin fazla yorulması ve işinin uzun sürmesi demektir.
Tesisat temizleme makinenizin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız taşıma kolunun makineyle bütünleşik bir yapıya sahip olmasına, pompa malzemesinin polypropilen malzemeden olmasına ve motor pompa arasında keçe olmamasına dikkat ediniz. Belirli bir kullanımdan sonra taşıma kol bağlantılarından çatlama ve kırılmalar, pompa kapaklarında çatlamalar ve keçeden motora su kaçırmalar gibi durumlar yaşanabiliyor. Bu durumda makinenizin de ömrü dolmuş oluyor.